Fokkerij

Binnen ons fokprogramma richten we ons op het fokken van brave, gezonde en kwaliteitsvolle paarden. Vooral het vinden van een braaf paard lijkt steeds moeilijker te worden.
In de huidige fokkerij lijkt het te worden vergeten dat ruim 90% van alle paarden bij de amateurs terecht komen. Wij vinden het belangrijk dat er meer paarden geboren worden, waar later grote vraag naar is.

Verdoni’s Lieke S

Lord Leatherdale x Negro x Jeraldo

Lieke is een Elite merrie uit 2016. Ze heeft een klassiek model en is zeer fijn gebouwd. 
Ze is 164cm maar met haar hals waar menig hengst een puntje aan kan zuigen, oogt zij ontzettend groot. Een enorm chique verschijning. Haar karakter is net zo mooi als haar uiterlijk. Ze is allereerst ontzettend lief, super braaf, en de vrolijkheid spat er vanaf. Ze is gek op aandacht en water. Onder het zadel is ze erg leergierig maar ook echt bomproof. 

Verdoni’s Lilly LH

Glamourdale x Don Frederico x Walker

Lilly is een Elite merrie uit 2016. Ze is 1.66cm en hetgeen wat haar zo bijzonder maakt is haar sterke achterbeen. Haar bewegingen zijn erg sterk en natuurlijk wat haar zeer geschikt maakt voor de sport. Lilly haar bijnaam is Knuffelkoningin. Dit zegt alles over haar karakter. Ontzettend lief, eerlijk, nuchter, speels en leergierig.

Verdoni’s Ethel

Vivaldi x San Remo x Pion

Ethel is een Elite, Sport merrie uit 2009. Ethel komt uit een zeer goede stam. De predikaten zijn oneindig. Het eerste veulen van Ethel werd geboren in 2014. Een hengst van Everdale genaamd Especial. Deze goedgekeurde hengst is in bezit van Van Olst Horses en 1 van de toekomst paarden van Charlotte Fry. Omdat Ethel zelf nog in de sport loopt wordt er gebruikt gemaakt van een draagmerrie voor Ethel’s veulen. Ethel is 1,65 cm en heeft een klassieke bouw. Zij liep naar de hoogste score ooit in een stamboekkeuring, met maar liefst 90 punten voor de draf! Ze is enorm werkwillig en geeft altijd 100% voor je. Bovenal is ze ook echt ontzettend braaf en eerlijk.

Verdoni’s Maia B

Glocks Toto Jr. x Rubinstein I x Belisar

Maia is een ster, prok merrie uit 2017. Maia komt uit een zeer predikaatrijke stam. In de toekomst zullen we haar voorbereiden op een IBOP-test waardoor zij het Elite predikaat kan krijgen.
Maia is een kopie van haar vader. Compact, in een klassiek/moderne bouw met een waanzinnig front en zeer groots in haar bewegingen. Maia is uitgekozen vanwege haar interessante papier en haar fantastische karakter. Ze is ontzettend lief voor iedereen. Ze is sinds kort zadelmak en heeft nog geen stap verkeerd gezet.

Verdoni’s Iblesse

Zardando x Don Renoir x First Mate

Iblesse is een echte magneet. Iedereen die haar ziet, trekt meteen naar haar toe. Ze wordt gezien als “de mooiste” van stal. Iblesse is een zeer moderne merrie met een enorme leergierigheid en een sterk achterbeen. Ze laat veel potentie zien voor het hogere en zwaardere werk. Ze is ontzettend slim, positief scherp en alert en altijd bereid om te werken. Haar eerste veulen is bij ons geboren in 2018. Een hengstveulen van Everdale wat we direct hebben verkocht aan een grote hengstenhouder. Iblesse is nog actief in de sport en wordt daarom niet jaarlijks gedekt.

Het doel met onze fokkerij is brave, gezonde en kwaliteitsvolle paarden fokken.

Neem contact op met Nikki, zij vertelt u graag alles over de ons fokprogramma.
De koffie staat klaar.